Monday, June 21, 2010

Kain English Cotton - 4 meter...

Jangan Lepaskan peluang.....




Kod : NY001 -Sold

Harga :RM55

Kod :NY002

Harga : RM55


Kod : NY003 -sold
Harga :RM55



Kod : NY004 -Sold

Harga :RM55

Tunggu akan ada lagi design yang baru....
Sekiranya ada berminat design corak yang dah sold...Anda boleh juga buat tempahan...












Jualan Kain English Cotton..

Jualan Kain English Cotton..Murah...Menarik...

Jangan Lepaskan Peluang...Anda mesti tertawan...
Anda boleh membuat tempahan jenis kain atau design yang diinginkan...
Macam-macam ada....Baju Kurung Siap,Kain meter pon ada...



Kod CY: 001 (Baju Kurung Pahang -English Cotton Siap)


Harga : RM100






Kod CY: 002 (Baju Kurung Pahang -Kain Songket 1 Malaysia -Siap)
Harga : RM100


Kod CY: 003 (Baju Kurung Pahang -English Cotton Swish-Siap)
Harga : RM100

Ini hanya sebahagian sahaja..

Sunday, February 21, 2010

KEHEBATAN RXLITE - MEMANG ENAK SEKALI.


Harga Pasaran Seunit (1 kotak 30 paket)Semenanjung : RM 138.00
Sabah/Sarawak : RM 148.00
RXLite boleh digunakan sebagai sebahagian daripada diet seimbang harian anda. RXLite akan membantu menambah tenaga, mengurangkan rasa lapar, menambah protein dan kalsium dalam tubuh badan.RMLite mengandungi L-Carnitine yang membantu menghilangkan lemak dengan meningkatkan kekuatan otot, tenaga dan kecekapan pembakaran lemak.RXLite berkhasiat dalam:-* Membantu membakar lemak* Diperkaya dengan vitamin dan mineral* Rasa koko yang lazat* Mengandungi anti-oksidaRxLite merupakan inovasi terbaru formulasi doktor perubatan & 'Cancer Survivor' yang tersohor di Malaysia iaitu Dato Dr. Noordin Darus. Beliau yang merupakan seorang pakar diet & pemakanan yang terunggul suatu ketika dahulu merupakan seorang pelatih kepada atlit-atlit tanah air dan merupakan bekas Pengarah Perubatan Majlis Sukan Negara. Program pelangsingan beliau iaitu 'Slim For Life' merupakan suatu program yang terkenal dan diikuti oleh pelbagai institusi kerajaan, firma-firma dan badan-badan tertentu. Beliau sering muncul di kaca TV dalam program 'Mari Bersenam' di TV1 setiap pagi jam 8am sekitar tahun 80an dahulu. Kini, dengan kepakaran yang ada, beliau telah mencipta formulasi Rx-Lite untuk setiap orang yang bercita-cita untuk mendapatkan berat badan & bentuk tubuh yang ideal dengan cara yang menyihatkan. Ia mengandungi bahan-bahan aktif semulajadi yang membantu anda membakar lemak dan menghilangkan berat badan berlebihan.
Soalan-soalan lazim:
1. Bagaimana rasanya?Tidak seperti minuman pelangsingan yang lain, RxLite mempunyai rasa koko semulajadi dan tanpa pengawet. Kalau hendak dibuat perbandingan, rasa dan teksturnya tidak ubah seperti Milo kurang manis.
2. Bagaimana cara penyediaannya?RxLite datang dalam bentuk sachet pracampur, jadi anda hanya perlu bancuh ke dalam 150 ml (cawan kecil) air panas atau sejuk (jika sejuk, gunakan RxLite Shaker yang datang percuma dengan setiap pembelian Pakej Copycat RxLite).RxLite juga boleh dibancuh bersama susu, soya malah boleh dibuat "shake" buah-buahan seperti pisang untuk rasa yang lebih mengenyangkan.
3. Bagaimana ia berfungsi?RxLite mengandungi bahan-bahan utama iaitu Carcinoga Cambogia, L-Carnitine - dua bahan yang telah terbukti secara saintifik membantu membakar lemak. Selain itu, ia diproses dengan medium Rx-Water yang menjadikannya berAura. Ia diadun dengan Koko asli (Flavoids) yang bersifat anti kanser melebihi teh. Dengan mengambil Rx-Lite sebelum sarapan & makan tengah hari, ia akan memberikan anda tenaga extra serta rasa kenyang yang asli. 2 bahan utama tadi akan mula bertindak membakar lemak berlebihan dari badan anda dan anda akan rasa badan lebih ringan tanpa ada kesan sampingan yang merbahaya. Sebaliknya anda rasa bertenaga dan sihat. Namun pun begitu, Dr. Noordin menyarankan agar kita mengurangkan 'portion' pengambilan karbohidrat seperti nasi semasa mengamalkan Rx-Lite. Sebaliknya, menambahkan 'portion' lauk-pauk kita termasuk sayur & buah-buahan. Anda akan dapat rasakan perbezaannya serta berpeluang mendapat berat badan yang ideal.
4. Berapakah sukatan yang diperlukan?Bagi mereka yang ingin mengurangkan berat badan, adalah dinasihatkan anda mengambil minima 2x sehari dan maksima 3x sehari. Gantikan sarapan, makan tengah hari dan minum petang anda dengan RxLite. Jika tidak tahan lapar, minum sebotol air bersih dan menyihatkan seperti RxWater atau ambil buah-buahan.
Siapa yang tidak boleh mengambil RxLite?RxLite tidak sesuai bagi:
1. Kanak-kanak di bawah 12 tahun,
2. Ibu mengandung,
3. Mereka yang mempunyai sejarah sawan
4. Mereka yang mempunyai masalah jantung yang kronik
5. Ibu yang menyusu tidak digalakkan mengambil RxLite walaupun kandungan L-Carnitine tidak banyak sehingga memudaratkan. Ini kerana setiap individu mempunyai tahap penapisan yang berbeza-beza. Bagi kebanyakan ibu menyusu, kandungan kimia tidak akan sampai ke susunya, tetapi terdapat kes-kes di mana badan ibu gagal menapis dan mudah menyerap ke dalam susu.
Berminat boleh hubungi saya :0129743925 (AMY)

Sunday, January 24, 2010

FED NONI


APA PERMINTAAN TERAKHIR ANDASEBELUM KAKI ANDA DIPOTONG?JANGAN TUNGGU LAGI..JANGAN SAMPAI MENYESAL!DAPATKAN PRODUK KESIHATANMAMPU MILIK INI SEGERA!!!




BOTOL BESAR : 50ML (RM190)
BOTOL KECIL :10ML (RM40)


Ingatlah orang tersayang... anda mampu mengubahnya!
Waktu sihat : "RM40?! mahalnya! sapa nak beli...pegi KFC lagi bagus.."Waktu sakit : RM1000? epss..mahalnya(dalam hati) Takpa la saya cuba, mana tau yang ni berkesan... ubat yang beli minggu lepas tu cam tak respon je...burn je la.. baru RM300..











Sebahagian Cth untuk Penyakit Kencing Manis



JIKA ANDA SANGAT YAKIN DENGAN TAHAP KESIHATAN ANDA, JANGAN MEMBAZIR MASA MEMBACA TIPS KESIHATAN DI BAWAH.

BERAPA RIBU SANGGUP ANDA BELANJAKAN SEKARANG


JIKA ANDA TAHU INI RUPA KAKI ANDA 3 TAHUN LAGI?

"aah.. saya tak berisiko!""orang lain kot yang kena, bukan saya...""mintak dijauhkan, nau'uzubillah!"

FAKTA( Institut Diabetes Antarabangsa)800 000 orang rakyat Malaysia menghidap diabetes pada 2007!!Jumlah ini dijangka meningkat kepada 1 300 000orang pada tahun 2010!!
AWAS!
Kadang-kala pengidap kencing manis tidak menunjukkan sebarang tanda. Hanya dengan pemeriksaan doktor dapat menunjukkan dan mengesan kencing manis pada peringkat awal. Bagi mereka yang berisiko tinggi (ada keturunan anda yang menghidap kencing manis?), mereka perlu menjalani pemeriksaan untuk mengesan kencing manis sekali setiap tahun.


APAKAH DIABETES?
Penyakit kencing manis adalah satu keadaan di mana terdapat kadar gula yang berlebihan dalam peredaran darah. Ini kerana, pankreas tidak boleh menghasilkan insulin atau badan tidak bertindak balas terhadap insulin.


APAKAH INSULIN?
Insulin adalah sejenis hormon yang dihasilkan oleh pankreas yang terletak dibawah perut. Dalam keadaan biasa, insulin membantu gula (glukos) dalam darah untuk memasuki sel-sel badan untuk ditukarkan kepada tenaga.


APAKAH KAITAN KALORI DAN DIABETES?
Badan kita memerlukan tenaga (kalori) untuk menjalankan tugas seharian. Makanan berkalori (kanji, gula) atau berkalori tinggi (lemak) ditukar kepada gula ringkas (glukos). Glukos masuk ke dalam saluran darah di mana ia akan digunakan oleh badan untuk menghasilkan tenaga.


KENAPA PERLU INSULIN? Tanpa insulin, glukos atau gula tidak dapat memasuki sel-sel badan. Kadar gula dalam peredaran darah akan menjadi tinggi. Gula yang berlebihan ini akan disingkirkan oleh badan melalui air kencing. Inilah sebabnya, penyakit ini dikenali sebagai penyakit kencing manis.


DIABETES JENIS IKeadaan dimana tubuh tidak dapat menghasilkan insulin. Sering berlaku di kalangan kanak-kanak dan remaja. Pesakit perlu bergantung kepada pengambilan insulin melalui suntikan setiap hari untuk terus hidup.


DIABETES JENIS IIKegagalan metabolisme badan disebabkan ketidakupayaan badan bertindakbalas terhadap insulin. Lebih 90% penghidap diabetes menghidap jenis ini. Risiko meningkat dengan peningkat usia.



  • SIAPA BAKAL PENGHIDAP KENCING MANIS?
    Sesiapa pun boleh mendapat penyakit ini.Tetapi mereka yang datang daripada keluarga atau keturunan di mana terdapat ahli-ahli yang mengidap penyakit kencing manis atau sudah meningkat umur (40 tahun ke atas) mempunyai berat badan berlebihan atau gemuk mempunyai risiko yang lebih untuk mendapat kencing manis



    Penyakit kencing manis tidak seharusnya menjadi satu penghalang kepada kehidupan yang biasa. Dengan bertambahnya pengetahuan berkenaan penyakit kencing manis dan penghasilan ubat-ubat untuk penyakit ini, tidak ada sebab mengapa anda tidak boleh hidup seperti manusia biasa

    ADAKAH ANDA MEMPUNYAI
    TANDA-TANDA BERIKUT?

  • SERING DAHAGA

  • SERING MINUM

  • BERAT BADAN TURUN DENGAN CEPAT

  • BADAN SERING LEMAH

  • PENGLIHATAN SEMAKIN KABUR

  • KEPALA SELALU PENING

    RINTIHAN PENGHIDAP DIABETES" Dulu saya sportman, tapi makan saya tak jaga... pantang jumpa semua saya sebat! Walaupun sepupu saya dah kena potong kaki, saya fikir takda kena mengena...Kalau saya dapat undurkan masa, saya akan utamakan kesihatan" (Mohd Hassan, 50tahun - Bekas Guru Penolong Kanan,bersara awal)Lindungi diri dan keluarga anda!

    ADAKAH?

    IBU, BAPA, DATUK, NENEK ATAU SESIAPA SAHAJA DALAM KETURUNAN ANDA PERNAH DI DIAGNOS MENGHIDAP KENCING MANIS
    ANDA MEMPUNYAI BERAT BADAN YANG TINGGI
    ANDA MEMPUNYAI RADANG PANKREAS
    PERNAH DISAHKAN MENGHIDAP KENCING MANIS SEMASA HAMIL
    PENGGEMAR MAKANAN SEGERA

    KESILAPAN FAKTA : DIABETES BOLEH DI ELAK DENGAN MENGURANGKAN PENGAMBILAN GULA.FAKTA SEBENAR : PENGAMBILAN MAKANAN BERLEMAK AKAN DITUKAR KEPADA GULA DIDALAM BADAN!
    KESIMPULAN: MAKANAN BERGULA DAN BERLEMAK ADALAH PUNCA UTAMA DIABETES!
    *******************************************************************************************************
    TAHUKAH ANDA?
    PESAKIT DIABETES AMAT BERISIKO DIHIDAPI PENYAKIT JANTUNG, STROKE DAN KEGAGALAN BUAH PINGGANG?

    MEMPERKENALKAN FED NONI
    Pati Noni dikenali sebagai penyembuh dan antiseptik tradisional. Ia dapat menyembuhkan luka dalaman. Ciri-Ciri bakterianya pula dapat membantu melindungi daripada kerosakan jantung serta sistem penghadaman. Ia juga turut mengandungi SELENIUM, merupakan salah satu ANTI OKSIDA yang terbaik serta mengandungi banyak 'PHYTONUTRIENTS' , memberikan perlindungan terhadap radikal-radikal bebas yang terhakis di bahagian dalam dan luar badan. Ini akan melambatkan proses penuaan. Fungsi lain ialah bertindak sebagai agen ANTI RADANG dan ANTI HISTAMIN, merencatkan fungsi PRE-KANSER dan pertumbuhan tumor, kanser, mengawal tekanan darah tinggi, membersih dan melancarkan pengaliran darah, meningkatkan sistem imunisasi atau pertahanan badan, membuang angin yang tidak diperlukan dalam badan serta turut meningkatkan tenaga.
    Kemampuan ekstrak mengkudu sebagai zat analgesik telah dikenal dalam sejarah perubatan tradisional, sehingga tanaman ini disebut "Painkiller tree" atau "Headache tree". Banyak teori yang menjelaskan tentang bagaimana mekanisme kerja ekstark mengkudu menghilangkan rasa sakit. Salah satunya adalah teori Dr. Ralph Heinicke (ahli biokimia terkenal dari AS) yang mengatakan bahawa Xeronine berperanan dalam menghilangkan rasa sakit.

CARA MENGGUNAKAN FED NONI



  • Setelah bangun dari tidur minum separuh gelas air suam.

  • Kemudian ambil mailto:3@%204 titik noni atau 1 1/3 tiub dan titiskan di bawah lidah dan kemam selama 2-5 minit.

  • Kemudian telan dan minum semula separuh air suam tadi.

  • Elakkan tiub dari terkena lidah.

Lebih berkesan:



  • Setelah minum moni dalam masa 1/2 jam jgn makan apa2 makanan.(Gastrik dikecualikan)

  • Setelah minum noni dalam masa 2 jam elakkan minum kopi/teh dan nescafe.

  • Bagi yang merokok,jgn merokok dalam masa 2 jam selepas minum noni..
  • Bagi yang ambil ubat doktor,boleh diambil dalam 2 jam selepas minum noni.

  • Minum sekali sekali lagi pada waktu malam sebelum tidur dengan kaedah yang sama..


LAGI TENTANG FEDNONI
Peringatan Penting :


Pesakit yang sedang menerima rawatan doktor,jangan tinggalkan ubat doktor secara mengejut semasa mengambil produk Noni terutama pesakit darah tinggi,jantung dan kencing manis.Kurangkan dosej ubat mengikut nasihat doktor.

ANTARA PENYAKIT YANG DAPAT DIBANTU OLEH FED NONI :
Tekanan darah tinggi (hipertensi) / darah rendah (hipotensi)
Kencing manis biasa/kronik
Buasir/hemorrhage/berak berdarah
Sakit-sakit sendi/arthritis/rheumatisme
Sakit jantung/lemah jantung
Ulser/gastric
lelah/asma
penyakit batu karang/buah pinggang/kesukaran kencing
Hepatitis
Kurang darah/anemia
Sukar tidur malam/insomnia
Penyakit kulit/psoriasis/jerawat batu
Resdung/sinusitis/alahan rhinitis/selsema
Beguk/gerondong
Sawan
Gila meroyan
Gout
Perut sembelit/tidak lawas
Sakit kuning

Monday, December 14, 2009

Keajaiban Syampu Rawatan Rambut Mengkudu (BSY)

Masalah rambut berpunca daripada masalah kulit kepala.Kulit kepala yang bermasalah akan menyebabkan keguguran rambut,kelimumur,rambut terlalu kering,rambut berminyak,radang kulit kepala dan macam-macam.Oleh kerana ramai yang email kan kepada saya meminta produk hilangkan uban yang selamat daripada bahan kimia dan kesan sampingan.maka disini saya ingin memperkenalkan produk yang berasaskan herba dan selamat digunakan oleh kaum lelaki dan wanita untuk menutupi rambut beruban.Penggunaaan pewarna yang diperbuat daripada bahan kimia akan menyebabkan kita menanggung risiko dikemudian hari seperti kanser kulit dan sebagainya. Oleh itu,itu cantik dan bergaya kita haruslah memilih produk yang selamat dan diyakini bebas daripada kesan sampingan dikemudian hari.Dikalangan rakyat Malaysia ada yang menamakan produk ini Noni BSY,BSY Noni,Syampu Noni,Syampu Fed Noni,Syampu herba Noni,BSY Black Hair Magic,BSY Syampu,Syampu BSY,Syampu herba Noni,Syampu ajaib Noni dan macam-macam nama lagi.Walau apa pun yang mereka namakan,ianya adalah produk yang sama.Syampu Hitam Fednoni BSY adalah Syampu Penghitam Rambut semulajadi yang dihasilkan secara berkualiti tinggi dari ramuan herba semulajadi Pati Mengkudu 100% dari Kepulauan Pasifik Selatan, akar Chinese Knotweed (PolygonumMultiflorum Thunb) yang juga dikenali sebagai Shouwu, akar Ginseng dan banyak lagi, semuanya ramuan semulajadi 100% bebas kimia.Percaya atau tidak...hanya dalam masa 7/10 minit sahaja rambut akan menjadi hitam dan mengembalikan kemudaan pengamalnya,dan produk BSY Black Hair Magic ini dihasilkan dari 100% ekstrak mengkudu@noni.
1. Diperbuat daripada tumbuhan herba sebagai bahan kesihatan rambut. Intipati semulajadi tulin daripada Polygonum Multiflorum Thunb, ginseng dan sebagaimya. Keberkesanannya terbukti sebanyak 6 kali lebih berkesan daripada shampoo hitam rambut lain di pasaran.
2. Sungguh mudah digunakan, keberkesanan nya terbukti. Hanya perlu 7-10 minit untuk menghitamkan rambut secara semulajadi, bila-bila dan dimana saja. Ia memastikan kehitaman rambut anda dan terserlah dari akar ke bahagian akar rambut.
3. Satu gabungan sempurna dengan ciri-ciri penghitaman rambut, seumpama vitamin rambut dan perapi. Kini anda boleh terus meninggalkan uban-uban yang menyusahkan.Berkesan dalam tempoh 7/10 minit sahaja dan ini DIJAMIN.!!

Cara-Cara Penggunaan Syampu Herba Fed Noni
Digunakan sekali atau 2 kali sebulan.
1. Gunakan sarung tangan. Buat ujian allergy.
2. Lembab dan bersihkan rambut. Lap sampai hampir kering.
3. Masukkan Syampu Herba Fed Noni didalam bekas atau mangkuk dan kacau hingga sebati.
4. Ratakan / Urut di keseluruhan rambut dan kulit kepala.
5. Biarkan selama 10 minit.
6. Cuci, bilas sampai bersih dan letak sedikit conditioner biasa.

Testimonial yang menggunakan Syampoo ini : http://1.bp.blogspot.com/_5ByG6PzaG1s/SnwTcajplDI/AAAAAAAAAEw/5Gl1qKQo3iw/s1600-h/fednoni-testimonialframe.jpg

http://1.bp.blogspot.com/_5ByG6PzaG1s/SoN2uw7QqJI/AAAAAAAAAFY/OgG8ZwzMQtY/s1600-h/fednoni-testimonialframe2.jpg

Harga Syampoo BSY
Jumlah produk -1 KOTAK (20 PAKET) = RM200
Jumlah produk - 1 PAKET = RM20 (termasuk kos penghantaran RM5)

Boleh Menghubungi saya..0129743925/mawarcute78@yahoo.com



Monday, December 7, 2009

Kaedah Pembelian

SENARAI HARGA PRODUK HPM
SEMENANJUNG MALAYSIA

1 kotak = RM 200 (Bukan ahli)
1 kotak = RM 150 (Ahli)
3 kotak = RM 450 + Keahlian Percuma


SABAH - SARAWAK- LANGKAWI

1 kotak = RM 210 (Bukan ahli)
1 kotak = RM 160 (Ahli)
3 kotak = RM 480 + Keahlian Percuma

BRUNEI & SINGAPURA

1 kotak = RM 230 (Bukan ahli)
1 kotak = RM 180 (Ahli)
3 kotak = RM 540 + Keahlian Percuma

PEK PERCUBAAN Jus Diet Mate sahaja)
5 peket - RM 50

Keistimewaan Belian 3 kotak !!!
KEAHLIAN PERCUMA
PENGHANTARAN PERCUMASENARAI HARGA PRODUK HPM
KAEDAH BAYARAN SETIAP PEMBELIAN


Pembayaran melalui akaun berikut:-
Anda boleh membuat pembayaran mengikut keselesaan anda.
  • Pindahan Online (Online Transfer)
  • Kemasukan Terus Melalui Mesin Deposit Tunai (Cash Deposit Machine)
  • Pindahan Melalui ATM (Auto Teller Machine)
  • Deposit 'Bank-In' Di Kaunter
NAMA - NORAMEZAH AMRAN
MAYBANK - 164221028991

SELEPAS PEMBAYARAN SILA MAKLUM KAN DETAIL DI BAWAH
DENGAN KADAR SEGERA!!SILA EMAIL/ PM DETAIL BERIKUT UTK PENGHANTARAN :NAMA - ALAMAT - NO TEL - NAMA PRODUK
AREA KUALA LUMPUR !!
Penghantaran terus kerumah/pejabat anda!!Pembayaran masa terima produk
Email /PM - Nama - Alamat- No Tel - Nama Produk
EMAIL - mawarcute78@yahoo.com
YM-mawarcute78@yah00.com
Tel :012-9743928

Cara Makan Jus Diet Mate 5

CARA AMALKAN JUS DIET MATE 5

PILIHAN 1 :

Jus Diet Mate 5 – 1 KALI dan anda hanya perlu ambil 1000 kcal seharĂ­
Sarapan Pagi - 800 kcal TENGAHARI - Jus Diet Mate 5 Makan Malam - 150 kcal Minum Malam – 50 kcal

PILIHAN 2 :
Jus Diet Mate 5 2 KALI sehari dan anda hanya perlu ambil 800 kcal seharĂ­
Sarapan Pagi - 600 kcalTENGAHARI - Jus Diet Mate 5 Makan Malam - 200 kcal
Minum Malam – Jus Diet Mate 5 ( Jumlah kcal adalah anggaran kasar sahaja)

CARA MINUM JIKA BERPUASA
(Jika 1 Peket )
- amalkan 1 peket ketika sahur - pastikan byk minum air masak/kosong
(boleh makan sedikit secara ala2 kadar - 1/2 jam sebelum - kemudian minum JDM5 - Jika tidak makan langsung CUMA sahur dgn JDM5 lagi di galakkan)

Jika 2 peket
- 1 peket ketika sahur - pastikan byk minum air masak/kosong (boleh makan sedikit secara ala2 kadar - 1/2 jam sebelum - kemudian minum JDM5 - Jika tidak makan langsung CUMA sahur dgn JDM5 lagi di galakkan)

- 1 peket sebelum masuk tidur atau selepas solat terawih
Pastikan perkara berikut :- 2 jam sebelum ambil JDM 5 - perut kosong dari sebarang kalori- 3 jam selepas ambil as JDM5 - perut kosong dari sebarang kalori.

JIKA LAPAR - boleh minum air kosong sbb air - ZERO KALORI